SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA: BİLİNÇLİ YAŞAM

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA: BİLİNÇLİ YAŞAM

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Birleşmiş Milletler tarafından 2030 yılına kadar küresel sürdürülebilirliği iyileştirmeye yönelik çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla evrensel bir eylem çağrısı olarak kabul edilmiştir. Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin kapsayıcılığı oldukça geniş olup bu hedefler, kimseyi geride bırakmadan ve herkes için adil koşulları tesis ederek tüm ülkeler için tasarlanmıştır. Gelişim Üniversitesi Kariyer Yönlendirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Mezunlar Mensuplar Koordinatörlüğü ile gerçekleştirilecek “Sürdürülebilir Kalkınma: Bilinçli Yaşam” semineri; sürdürülebilirliğin 3 boyutu olan ekonomik, sosyal, çevresel etkileşimi birlikte ele alarak cinsiyet eşitliği, temiz su kaynaklarına erişim, sürdürülebilir mobilite, yeşile boyama ve küresel ısınma ile  mücadele konularında BM uzmanlarını bir araya getirerek farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Seminer sonrasında program konuları hakkında bilince sahip olan katılımcılar sürdürülebilir davranış kalıplarını hayata geçirebileceklerdir.

Programın Amacı: Sürdürülebilir Kalkınma: Bilinçli Yaşam semineri, online gerçekleştirilecek olup tüm üniversite öğrenci, mezun ve akademik camianın cinsiyet eşitliği, temiz su kaynaklarına erişim, sürdürülebilir mobilite, yeşile boyama ve küresel ısınma ile mücadele konularında farkındalığının arttırılması ve bu bilincin hayata geçirilmesini sağlamaktır.