Kariyer Yönlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi -

COVID-19 sonrası zamanlarda kariyerinizi yeniden keşfetmek için 5 alternatif kariyer seçeneği

gelişim üniversitesi
  1.   Kariyer Yönlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi
  2. Haberler


COVID-19 sonrası zamanlarda kariyerinizi yeniden keşfetmek için 5 alternatif kariyer seçeneği


Covid-19 salgını çeşitli sektörleri ciddi şekilde etkiledi. Bu nedenle, şimdi hala geçerli olan alternatif kariyer seçeneklerine geçiş yapmamız gerekiyor.


Covid-19 salgını birçok sektörü dize getirdi. Kaçınılmaz kilitlenmeler ve sosyal mesafeyle, insanlar kapalı mekanda kalmak zorunda kaldıkça iş piyasalarının durma noktasına geldiğini gördük. Toplum genel olarak etkinin boyutuyla boğuşmaya çalışırken, teknoloji birçok yönden kurtarıcı olarak ortaya çıktı. Diğer şeylerin yanı sıra, insanların evden çalışmasına, insanların evlerinin rahatlığında alışveriş yapmalarına izin verdi. Bu salgın, birden fazla yolla bize teknolojilerin gücünü gösterdi, siber güvenlik risklerini açığa çıkardı ve işletmelerin verileri etkili bir şekilde kullanmanın yeni yollarını geliştirmelerine yardımcı oldu. Artık pandemi sonrası dünyada daha fazla iş fırsatı veya alternatif kariyer seçenekleri beklemek için profesyonellerin oyunlarını geliştirme zamanı. Aşağıda, gelecek zamanlarda bir artış göreceğiniz kesin olan birkaç alan verilmiştir.
 
İşte Covid sonrası zamanlarda kariyerinizi yeniden keşfetmek için 5 alternatif kariyer seçeneği:

1. Dijital Pazarlama
Daha fazla insanın e-bilgiden yararlanmasıyla, dijital pazarlama, pazarlama harcamalarını azaltmaya, bundan daha fazla yatırım getirisi elde etmeye ve müşterilerini çevrimiçi olarak takip etmeye çalışan şirketler için bir yaşam çizgisi haline geldi. Bu da dijital marka yöneticileri, içerik ve SEO uzmanları, CRM ve e-posta pazarlama uzmanları için daha fazla taleple sonuçlanacaktır.

2. Online Öğretim
Diğer birçok iş arasında, online öğretim en çok Covid-19 salgını sırasında gelişti gibi görünüyor. Her eğitim kurumu kapatıldığında, öğrencilerin çalışmalarında onlara yardım edecek öğretmenlere ihtiyacı var. Bu belirsizlik sırasında, online öğretim tek seçenek gibi görünüyor ve ülke çapındaki kilitlenme nedeniyle online öğretmenler için büyük bir talep var. Öyleyse, öğretim konusunda tutkuluysanız, online öğretim kazançlı bir kariyer seçimi olabilir.
 
3. Siber Güvenlik Uzmanları
Çoğu sektör hayata tutunma mücadelesine devam etse de, siber güvenlik endüstrisi patlama yaşıyor gibi görünüyor ve son birkaç ayda% 5'in üzerinde bir iş büyümesi kaydetti, bu böyle zamanlarda umut verici bir oran. Şirketlerin uzaktan çalışmaya geçmesiyle birlikte, ağları, gizli verileri ve çalışan operasyonlarını birçok güvenlik tehdidine karşı korumak çok önemli hale geldi. Sağlık, eğitim, perakende, finans kurumları ve hatta devlet kuruluşları gibi sektörler, muazzam verilerini ve çevrimiçi ödemelerini güvence altına almak için siber güvenlik uzmanlarına güveniyor. Bu nedenle, siber güvenlik uzmanları için istihdam fırsatlarında kesinlikle bir artış var.

4. Güzellik Etkileyicisi (Influencer) / Makyaj Sanatçısı
Pandemi, güzellik etkileyicilerinin güzellik ve moda endüstrisinin gelişmesinde ne kadar önemli bir rol oynadığını kanıtladı. Çoğu insan, güzellik etkileyicilerinin ve blog yazarlarının kariyerlerine yol açan salgın durum nedeniyle salonlardan kaçınmaya başladı. Onların güzellik ipuçları ve püf noktaları, sahip oldukları devasa sosyal yardımları yapmak için bu etkileyicilerle işbirliği yapan birçok kişi ve markalar için yararlıdır.
 
5. Serbest çalışma seçenekleri
Bu, içerik yazma, moda tasarımı, grafik tasarım, fotoğrafçılık, halkla ilişkiler, kodlayıcı / programcı, çevirmen veya pazarlama gibi çeşitli fırsatlara kapı açar. Açıktır ki, tüm bu alanlar belirli bir beceri seti gerektirir, ancak geliştirilmesi zor olanı gerektirmez.
 
---
 
Gelecek belirsiz göründüğünde, sadece tek bir düşünceye bağlı kalmak yerine çeşitli seçenekler portföyünü takip etmek akıllıca olacaktır. Daha iyi zamanlarda bile, kariyer değişikliği asla tamamen basit bir süreç değildir. Bu kaotik bir keşif yolculuğu ve bunu doğru yapmak için bir dizi olası fırsatı denemeli, test etmeli ve öğrenmelisiniz. Hızla yükselen işsizlik oranına rağmen, rahatlatıcı beklenti, dijitalleşme sayesinde yeni iş rollerinin de yükselişte olmasıdır. Şirketler artık gelişen çalışma ortamına uyum sağlamak için dijital okuryazarlık, yumuşak beceriler ve çevikliğe sahip adayları tercih ediyor. Yani, bu mevcut krizde başarılı olmak istiyorsanız, beceri kazanmanın zamanı geldi. Yukarıda bahsedilen gibi bazı sektörler, mevcut krizde kesinlikle gelişecek ve gelecekte daha fazla istihdam yaratması muhtemeldir.
 
- Kool Kanya'nın Kurucusu ve CEO'su Vanshika Goenka'nın makalesinden alınmıştır.


Haberler